Clase Aerobic

Clasele de aerobic sunt activități de grup care folosesc exerciții sub forma de coregrafii desfășurate pe fond muzical.

Așa cum o indică și termenul « aerobic » (activități desfășurate în prezența oxigenului), aceste clase au ca scop principal efectuarea de exerciții în regim aerob, prin consumul de oxigen furnizându-se energia necesară desfășurării acestei activității.

Aceste clase de aerobic oferă beneficii atât la nivel cardiovascular și respirator, cât și la nivel metabolic, ajutându-ne în procesul de slăbire și tonifiere musculară. Sunt indicate  în procesul de remodelare corporală dar și în educarea și corectarea posturală, redarea mobilității și flexibilității, oferind bună dispoziție și o alternativă inedită de socializare, într-un cadru dinamic și acompaniat de muzică.

Antrenamentul se desfășoară în grup, condus de un instructor specializat în funcție de tipul și nivelul activității predate. Durata unei clase de aerobic este de 50 minute. Clasele sunt împărțite pe diferite niveluri de intensitate și complexitate, structura acestora constând în 3 părți : încălzire (warm-up), partea fundamentală (în funcție de specificul clasei), revenire după efort (cool down).

clase aerobic