Cycling Indoor
Etape
1. Acomodare și pregătirea organismului pentru efort!
În această primă etapă, efortul este unul ușor și scopul este de a crește gradual intnsitatea pedalării. Bicicletele dispun de un sistem de frânare care ajută la îngreunarea pedalării. În mod normal această etapă a orei ține undeva la 20% din timpul alocat întregii clase.
2. Partea principală a orei în care trebuie indeplinit un obiectiv.
Se simulează un traseu similar cu un mers pe bicicletă în natură. Traseu în care găsim diferite dificultăți, urcări, coborâri, ș.a.m.d. Pe fundal clasa vine însoțită de muzică cu diferite tonuri, ritmuri și tempouri care ne ajută să asociem mai bine pedalarea indoor cu ce se intamplă în afară. Partea principală durează undeva la 60-65% din totalul orei.
3. Revenirea după efort
În aceată ultimă parte, se realizează revenirea după efort, intensitatea scade gradual, pentru a restabilii funcțiile vitale în parametrii optimi și pentru a obține starea de bine. Ora se finalizează coborat fiind de pe bicicletă, cu exerciții de întindere și detensionare. Ultimei părți îi este alocat un timp de 15-20% din totalul orei.
Beneficii Cycling Indoor
- Creșterea capacității aerobe
- Dezvoltarea puterii anaerobe
- Un impact puternic asupra membrelor inferioare prin angrenarea musculaturii implicate direct
- Accesarea rezervelor de grăsimi pentru a produce energie, deci ajută la slăbit
- Dezvoltatea tehnicii de pedalat și în control bun al îndemânării ce privește acest aspect
- Este accesibil tuturor pentru că sistemul de strangere presupune individualitate, deci fiecare ruleaza in funcție de propria condiție fizică